Slagter Friis er en slagterforretning, der har stolte traditioner med i bagagen fra en familie, der har været slagtere i 5 generationer.

 

 

 

I Nakskov er det bror Peter, der driver familiens butik videre, og pudsigt nok, så var de nuværende Friis brødres tipoldefar, Cristian Friis, slagter i Ålsgårde. Han havde 5 døtre og 5 sønner, hvoraf de alle blev slagtere! Med smil på læben mindes vi ofte, hvordan der blev snakket igennem, når alle var samlet om det store spisebord i vores bedsteforældres hjem. Det var muntert og højlydt og med velmenende kommentarer til stort set alt, hvad der blev sat på bordet. Der var utvivlsomt også en del røverhistorier, for vi mindes at det var sjovere at lægge til end at trække fra. For de ægtefæller der ikke arbejdede i slagterfaget, har familiemøderne med garanti været noget af en udfordring til tider.

 

Men dygtige det var de. Og selvfølgelig er det især vores bedsteforældre og forældres tilgang til faget, der har dannet grundlaget for vores egen måde at drive forretning på, hvor vi har en klar holdning til dyrevelfærd, de råvarer vi sælger i vores forretning, tilsætningsstoffer og tilbehør.

 

Vi søger altid efter de bedste råvarer og prioriterer altid kød fra dyr, der har haft adgang til den fri natur, hvor livskvaliteten har været i orden, ligesom vi prioriterer, at de ingredienser vi bruger i forarbejdningen af vores råvarer, er sunde og nærende og uden skadelige tilsætningstoffer. I vores forretninger vil du ofte kunne finde udvalg af kød og ingredienser fra små spændende landbrug, ligesom vi selv i samarbejde med kolleger, opdrætter vores egne ænder og gæs. Når sæsonen byder sig, udvider vi gerne med frisk dyrevildt og andet fjerkræ.

 

Vi får dagligt leveret frisk grønt fra Grønttorvet til vores grønne salater og det grønne tilbehør, vi har i butikken. Hver torsdag er dagens ret en fiskeret - med frisk fisk leveret direkte fra Fisketorvet. For selvom vi er slagtere, elsker vi også fisk, gode kulhydrater og nærende grøntsagsretter. Vores ambition er, at de fleste skal kunne tage del i et måltid fra Slagter Friis - også den i familien der er vegetar eller flexitar. Så uanset hvad dine smagsløg har lyst til, så kom ind i butikken på Falkoner Alle og find inspiration. Vi har altid et stort udvalg af friske pålægsvarer og røgvarer, og alt er hjemmelavet helt fra bunden i vores eget pølsemageri. Vores omdrejningspunkt er krogmodnet okse-, kalve og grisekød fra udvalgte landmænd og ikke mindst, frisk dansk lam hele året.

 

På gensyn

Peter L. Nielsen & Søren Friis

 

 

Alle vores dejlige medarbejdere tilknyttet Falkoner Allé