Slagter i femte generation

Velkommen hos Slagter Friis

Søren og Susanne Friis

Slagter Friis er en slagterforretning, der har stolte traditioner med i bagagen fra en familie, der har været slagtere i 5 generationer.

I Nakskov er det bror Peter, der driver familiens butik videre, og pudsigt nok, så var de nuværende Friis brødres tipoldefar, Cristian Friis, slagter i Ålsgårde. Han havde 5 døtre og 5 sønner, hvoraf de alle blev slagtere! Med smil på læben mindes vi ofte, hvordan der blev snakket igennem, når alle var samlet om det store spisebord i vores bedsteforældres hjem. Det var muntert og højlydt og med velmenende kommentarer til stort set alt, hvad der blev sat på bordet. Der var utvivlsomt også en del røverhistorier, for vi mindes at det var sjovere at lægge til end at trække fra. For de ægtefæller der ikke arbejdede i slagterfaget, har familiemøderne med garanti været noget af en udfordring til tider.

 

Men dygtige det var de. Og selvfølgelig er det især vores bedsteforældre og forældres tilgang til faget, der har dannet grundlaget for vores egen måde at drive forretning på, hvor vi har en klar holdning til dyrevelfærd, de råvarer vi sælger i vores forretning, tilsætningsstoffer og tilbehør.

 

Vi søger altid efter de bedste råvarer og prioriterer altid kød fra dyr, der har haft adgang til den fri natur, hvor livskvaliteten har været i orden, ligesom vi prioriterer, at de ingredienser vi bruger i forarbejdningen af vores råvarer, er sunde og nærende og uden skadelige tilsætningstoffer. I vores forretninger vil du ofte kunne finde udvalg af kød og ingredienser fra små spændende landbrug, ligesom vi selv i samarbejde med kolleger, opdrætter vores egne ænder og gæs. Når sæsonen byder sig, udvider vi gerne med frisk dyrevildt og andet fjerkræ.

 

Vi får dagligt leveret frisk grønt fra Grønttorvet til vores grønne salater og det grønne tilbehør, vi har i butikken. Hver torsdag er dagens ret en fiskeret - med frisk fisk leveret direkte fra Fisketorvet. For selvom vi er slagtere, elsker vi også fisk, gode kulhydrater og nærende grøntsagsretter. Vores ambition er, at de fleste skal kunne tage del i et måltid fra Slagter Friis - også den i familien der er vegetar eller flexitar. Så uanset hvad dine smagsløg har lyst til, så kom ind i butikken på Falkoner Alle og find inspiration. Vi har altid et stort udvalg af friske pålægsvarer og røgvarer, og alt er hjemmelavet helt fra bunden i vores eget pølsemageri. Vores omdrejningspunkt er krogmodnet okse-, kalve og grisekød fra udvalgte landmænd og ikke mindst, frisk dansk lam hele året.

 

På gensyn

Søren & Susanne Friis



Alle vores dejlige medarbejdere tilknyttet Falkoner Allé


Medarbejdere Frederiksberg

Søren Friis
 
Mester 
Peter Nielsen
 
Medejer og slagtermester
Michael Schøning
1. mand
Jacob Bjerre
Butiksansvarlig
 
Susanne Nielsen
Butiks svend og skarp i det kolde køkken
Daeng Sirikhun
Salatdronning med Ninja hurtighed 
Hassan Taudi
Køkkenmedhjælper og rengøringschef 
Helle Egelund Sørensen
Delikatessemedarbejder i køkkenet
Mie Houlby
Alround i køkkenet både varmt og koldt
Jonas Fredgaard
Slagtersvend med kærligheden til pølsemageriet
Simon Schouw Balling
Slagterlærling
Hjælpere
Bertram